Limoncello

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smokemaster
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I completed the first step for making Limoncello. http://limoncelloquest.com/limoncello-a ... llo-recipe
I have to wait 45 days for the next step :rules: , then another 45 days until it's complete ](*,) .
Hopefully it'll be worth it. [-o< [-o<
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:cheers: :cheers:
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bbq pit
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Looks pretty good so far.

Hope it's worth to wait for 90 days.
Howdy,
Pit

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DrMett
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Hi, do you have any information how much alcohol will be there after 90 days?

96% alcohol + cups + broil sounds still pretty much :-)
Der mit dem Mettigel tanzt -- aktueller Hinweis: Der heimische Mettigel ist eine bedrohte Tierart :-)
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Mondstädter
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Even if it tastes half as good as the limoncello i tasted in Peschici by Mama Leone, 180 days of waiting would be worth for it :mrgreen:
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smokemaster
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DrMett hat geschrieben:Hi, do you have any information how much alcohol will be there after 90 days?

96% alcohol + cups + broil sounds still pretty much :-)
According to the calculator it'll be 40% or 80 proof with 8.8 cup of syrup. Hard to tell :-k
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DrMett
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So it need to be tried out
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Fairbanks BBQ
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Just hold on Smokemaster, my wife is italian, her aunt Irene makes lot Limoncello every year. I'll give her a call to ask her for the recipe and after that I'll post a "Descripton how it's made und function" here. Maybe there is one or another good advice for you.

If you have the chance to sacrifice a little bit of your Limoncello you shall try to make "Crema Limoncello". Thats Limoncello with Milk. I'll post the recipe, too. One of the best drinks I ever tasted. Really!

I think there will be round about 45 to 50% Alc. left after 90 days. Let us know how much it was exactely.

To the crema limoncello recipe: There will be something between 60% Acl. left..... but you can not smell or taste the alcohol. The crema is stored in the freezer but will not freeze, it's like a "slush ice" for all the time. Drink it as long as it's half frozen, when it's getting warm you taste pure alcohol. That burnes the throat away ;-)

curious?

Ingo
Gruß Ingo

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Hochzoll Josl
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Schaut gut aus. Muß ich mal nachbasteln. Hab da auch ein Rezept da :cheers:
Gruß Christian :cheers:
Ohne Grillen ist das Leben nur halb so schön


https://vimeo.com/73607080
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schnubbi13
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@ fairbanks bbq

i'm looking forward reading the recipe of the creamy limoncello :cheers:
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Fairbanks BBQ
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Haven't forgotten it, will meet my wifes aunt next friday (9th Sep.) , probably next Saturday I will post the recipe right here.
Gruß Ingo

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joey
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Langsam wirds lustig. Da unterhalten sich 2 Deutsche in einem deutschen Forum auf Englisch. :mrgreen:

Gruß Jörg
:cheers:
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rosch
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joey hat geschrieben:Langsam wirds lustig. Da unterhalten sich 2 Deutsche in einem deutschen Forum auf Englisch. :mrgreen:

Gruß Jörg
:cheers:
das habe ich auch gedacht :mrgreen:
Gruß aus dem Rheinland - Roland
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Fairbanks BBQ
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Ist die Eifel nicht in England? Oh ja habs gerade auch gemerkt :-)
Gruß Ingo

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smokemaster
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rosch hat geschrieben:
joey hat geschrieben:Langsam wirds lustig. Da unterhalten sich 2 Deutsche in einem deutschen Forum auf Englisch. :mrgreen:

Gruß Jörg
:cheers:
das habe ich auch gedacht :mrgreen:
Ich bin leide kein Deutscher ;) Manche mal ist es veile leichter Englisch zu schreiben :^o
:cheers:
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joey
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smokemaster hat geschrieben:Ich bin leide kein Deutscher ;) Manche mal ist es veile leichter Englisch zu schreiben :^o
:cheers:
Das weiß ich. Ich meinte auch schnubbi und Fairbanks.

Gruß Jörg
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